США та Україна лідери у запровадженні роботів

27.01.2022 0 By NS.Writer

Ілон Маск запропонував використовувати роботів-гуманоїдів Optimus на заводах Tesla через нестачу працівників. За словами Маска, виробництво роботів Optimus з часом може стати пріоритетнішим, ніж автомобільний бізнес для Tesla. Проблеми з ланцюжками постачання та нестачею працівників можуть вплинути на потужність заводів. Тому компанія не випускатиме нових моделей електромобілів, а зосередиться на розширенні виробництва.

Ілон Маск анонсував виробництво робота Optimus у 2021 році. Його зріст — близько 173 см, а вага — 57 кг. Робот може ходити зі швидкістю 8 км/год та піднімати предмети до 20 кг. Планується, що він працюватиме за допомогою нейромереж, які розпізнають світ і розуміють, як орієнтуватися в ньому.

До речі, американська компанія BGV Trident Capital, заснована співвласником АТБ Геннадієм Буткевичем та Іллею Пономарьовим, інвестувала $5 млн у стартап із виробництва роботів Deus Robots, створений Павлом Пікуліним у 2018 році. За словами власника Deus Robots, інвестиції підуть на створення у Києві серійного виробництва потужністю 400 роботів на місяць. Також гроші від американської компанії BGV Trident Capital спрямують на розширення команди до 80 осіб та вихід компанії з виробництва роботів Deus Robots на міжнародні ринки: США, Польщу, Німеччину, Чехію та інші країни. За кордоном Deus Robots хоче працювати з бізнесами, що мають склади: ритейл, поштові оператори, фармацевтичні компанії.До цього часу Deus Robots розвивалася на інвестиції своїх засновників. Пікулін уже проінвестував понад $1 млн у розвиток проєкту. У 2021 році Deus Robots випустила та поставила замовникам 40 роботів.

В Україні стартап працює з Новою Поштою, але Пікулін повідомив, що веде переговори з 13 місцевими компаніями. Вже зараз у портфелі Deus Robots замовлення на постачання понад 400 роботів у 2022-2023 роках. За словами Пікуліна, інвестиції роботів можна окупити з першого дня, якщо орендувати роботів, або через 1-3 роки, якщо купувати їх.

Эксклюзив

ПБ Newssky


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: