Український Deus Robots залучив $5 млн на роботів-сортувальників

31.12.2021 0 By NS.Writer

Український стартап Deus Robots працює над створенням роботів-сортувальників, які можуть бути корисні компаніям з великими складськими приміщеннями. Стартап уже запропонував потестити своїх роботів «Новій Пошті», а також залучив $5 млн інвестицій від BGV Trident Capital. Його історію розповідає Forbes, пише ain.ua.

Фото з Facebook Deus Robots

– Стартап заснував програміст Павло Пікулін у 2018 році, він інвестував у проект $1 млн з власної кишені, й $500 000 ангельских інвестицій. В той час він також працював в ігровій компанії WhaleApp, що випускала мобільні ігри Hidden Hotel, Family Zoo, Resort Hotel та Rise of Heroes.

– Команда стартапа працює над трьома видами роботів: для сортування товару вагою до 30 кг, для перевезення стелажів до 300 кг і вантажним роботом для перевезення палет. Останній робот здатен підіймати до 1 т вантажу, тож він — найдорожчий у виробництві.

– Зараз стартап збирає роботів в Україні, а деталі для них закупає в Китаї, Європі та США. Не планують запускати власне виробництво в Китаї, натомість команда хоче орендувати завод в Києві, де у неї вже працює R&D-центр.

– У 2021 році Deus Robots зібрав 40 роботів, а в планах на наступний рік — 1000 машин і вихід на прибутковість.

– В Україні стартап вже працює з «Новою Поштою», але за словами засновника, на разі веде перемовини ще з 13 місцевими компаніями. За кордоном стартап хоче працювати з бізнесами, у яких є склади (ритейл, поштові оператори, фармацевтичні та автомото-компанії).

– Команда залучила $5 млн інвестицій від BGV Trident Capital, що заснований росіянином з українським громадянством Іллєю Пономарьовим та українським підприємцем Геннадієм Буткевичем.

– На що підуть ці інвестиції? Спочатку Пікулін думав побудувати власну фабрику за $20 млн, але зараз планує орендувати дешевше приміщення у Києві та закупити туди обладнання. В планах: розширити команду з 25 до 80 людей, вийти на міжнародні ринки: Німеччину, Чехію, Польщу, США, а також розвинути виробництво до 400 роботів на місяць.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: