Ситуація в Україні дійшла до тієї точки, яка не влаштовує Китай, – глава МЗС Ван І

05.03.2022 0 By NS.Writer

Китай закликає Росію і Україну до прямих переговорів. Про це в телефонній розмові з держсекретарем США Ентоні Блінкеном заявив член Держради, міністр закордонних справ Китаю Ван І. Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на УНІАН.

Як йдеться в пресрелізі МЗС Китаю, в телефонній розмові між держсекретарем США Ентоні Блінкеном і міністром закордонних справ Китаю Ван І, сторони обмінялися думками з українського питання. Зокрема, Ван І заявив, що ситуація в Україні дійшла до такого стану, якого не хоче бачити китайська сторона,

«Українське питання складне і заплутане, воно пов’язане не тільки з базовими нормами міжнародних відносин, а й з інтересами безпеки всіх сторін, необхідно зосередити увагу не тільки на вирішенні нинішньої кризи, а й на довгостроковому мирі і стабільності в регіоні», — сказав Ван І.

У зв’язку з цим, Китай закликає поважати і захищати суверенітет і територіальну цілісність всіх країн, а також наполягає на мирному врегулюванні суперечок за допомогою діалогу.

«Ми також закликаємо США, НАТО, Європейський союз і Росію вести рівноправний діалог, протистояти суперечностям і проблемам, які нагромадилися за ці роки, звернути увагу на негативний вплив розширення НАТО на схід на обстановку безпеки Росії і прагнути до створення збалансованого, ефективного і стійкого середовища безпеки відповідно до принципів неподільності безпеки», — додав глава МЗС Китаю в розмові з колегою з США.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: