Шольц хоче дозволити поставки Leopard в Україну наступного тижня

14.01.2023 0 By Chilli.Pepper

Як повідомляє Bloomberg, наступного тижня федеральний уряд прийме рішення про постачання Україні танків Leopard. Тиск на Шольца великий, — публікує статтю newssky.com.ua із посиланням на berliner-zeitung.

Згідно з повідомленням, федеральний уряд хоче ухвалити рішення про поставку в Україну основних бойових танків Leopard найближчого тижня. Як повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на два неназваних джерела в уряді, ймовірно, буде прийнято рішення про поставку основних бойових танків. Таким чином, рішення має бути прийняте до зустрічі контактної групи по Україні в Рамштайні 20 січня.

У п’ятницю політики-світлофори знову закликали до швидкого вирішення проблеми Леопарда. «Я вважаю важливим, щоб якнайшвидше було досягнуто домовленості про те, як партнери вирішують питання бойових танків», — сказав експерт із зовнішньої політики СДПН Міхаель Рот на Deutschlandfunk. Експерт FDP з оборони Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн заявила медіагрупі Funke, що Німеччина повинна «нарешті видати ліцензію на експорт» для Leopard.

Лідер парламентської групи СДПН Рольф Мютценіх був більш обережним: «Очевидно, що ми в Німеччині маємо особливість посилатися лише на один пристрій, а саме на Leopard», — сказав він у Берліні. «Це мене трохи дивує.» Мютценіх стверджував, що поставки зброї, які вже здійснила Німеччина, які не включали основні бойові танки, принесли багато.

Україна вже давно вимагає поставки танків «Леопард». Дебати набрали обертів цього тижня після того, як президент Польщі Анджей Дуда заявив, що його країна готова зробити це як частина міжнародної коаліції. Однак для цього потрібен дозвіл Німеччини, країни-виробника.

Шольц не хоче, щоб його підштовхували до швидкого прийняття рішення щодо Леопарда

Однак канцлер Олаф Шольц (СДПН) нещодавно дав зрозуміти в інтерв’ю, що не хоче, щоб зовнішній тиск на нього змушував прийняти швидке рішення щодо постачання Україні основних бойових танків. «Останні одинадцять місяців показали, що розумно не піддаватися на щоденні, іноді навіть щогодинні вимоги», — сказав Шольц Wochentaz, щотижневому випуску taz, який виходить у суботу.

В інтерв’ю Шольц повторив свою заяву про те, що Німеччина постачає Україні “особливо ефективну зброю”, таку як ЗРК “Іріс-Т” і, незабаром, системи ПРО “Патріот”. «НАТО не є стороною у війні, воно має залишатися таким», — сказав Шольц. Він назвав війну в Україні “небезпечною глобальною політичною ситуацією”.

Лідерство не означає «стояти на барикадах і кричати «Давай боротися», — сказав Шольц. «Лідерство означає мати нахабність діяти правильно в цій ситуації, яка становить загрозу миру в усьому світі».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: