Румунія виділить Україні до 50 млн євро на субсидування відсотків у рахунок погашення кредиту ЄС

05.11.2023 0 By Writer.NS

Уряд Румунії виділить до 50 млн євро на субсидування відсотків, належних Україні в рахунок погашення кредиту ЄС у розмірі 18 млрд євро, який було схвалено для Києва в грудні минулого року, повідомляє Romania-insider, передає interfax.com.ua.

Прапор Румунії

Зазначається, що Євросоюз запозичує гроші, які він надає Україні, на міжнародних ринках капіталу, і за минулий рік за кредитом було нараховано відсотки. Кредит у розмірі 18 млрд. євро надав Україні короткострокову фінансову допомогу.

«З огляду на складне становище України, Європейський Союз надає додаткову підтримку країнам-учасницям шляхом покриття витрат на виплату відсоткової ставки. Субсидування відсоткової ставки здійснюватиметься державами-членами за рахунок додаткових добровільних внесків», — ідеться в надзвичайній постанові уряду.
Наголошується, що «50 млн. євро будуть виділені з державного бюджету Румунії та будуть спрямовані в період 2024-2027 рр. у середньому по 12,3 млн євро на рік».

Читайте також на Newssky «ГУР і Нацгвардії передали 450 млн грн арештованих російських активів» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: