РФ намагається виснажити ППО України, заявив представник Пентагону

19.11.2022 0 By Chilli.Pepper

Сплеск ракетних ударів росії по Україні частково спрямований на те, щоб вичерпати запаси протиповітряної оборони Києва та нарешті досягти панування в небі над країною, заявив у суботу високопоставлений чиновник Пентагону, про щи повідомляє newssky.com.ua із посиланням на reuters.

Пожежники працюють над ліквідацією пожежі на об’єктах енергетичної інфраструктури, які постраждали від російського ракетного удару, оскільки росія продовжує атаку на Україну, Київська область, Україна, 15 листопада 2022 року. ДСНС України/Роздатковий матеріал через REUTERS

Протягом останнього тижня рф завдавала ракетних ударів по містах по всій Україні, що стало однією з найсильніших хвиль ракетних атак з тих пір, як Москва почала вторгнення майже дев’ять місяців тому.

Представники України повідомляють, що ці удари пошкодили майже половину енергетичної системи країни, створивши потенційну гуманітарну катастрофу з настанням зими.

Колін Кал, головний політичний радник Пентагону, попередив, що Москва також сподівається вичерпати українську протиповітряну оборону, яка досі не дозволяла російським військовим встановити панування в небі над Україною.

«Вони справді намагаються подолати й виснажити українські системи протиповітряної оборони», — сказав Кал журналістам під час поїздки на Близький Схід.

«Ми знаємо, що таке російська теорія перемоги, і ми прагнемо зробити так, що вона не спрацює, переконавшись, що українці отримають те, що їм потрібно, щоб зберегти свою протиповітряну оборону дієздатною».

Після вторгнення росії в Україну 24 лютого західні військові експерти очікували, що російські військові спробують негайно знищити українські ВПС і ППО. Це ключовий елемент сучасної військової стратегії, що дозволяє краще підтримувати наступаючі сухопутні сили.

Натомість українські війська з ракетами «земля-повітря» та іншими засобами протиповітряної оборони змогли загрожувати російській авіації, і небо над Україною донині залишається спірним.

Цей критичний, ранній провал був ключовим елементом проблем росії в Україні, оскільки вона продовжує своє невдале вторгнення, що коштує величезних втрат життів і військової техніки.

«Я думаю, що одна з речей, яка, ймовірно, найбільше здивувала росіян, це те, наскільки стійкою була протиповітряна оборона України з початку цього конфлікту», — сказав Кал.

«Значною мірою це завдяки винахідливості та кмітливості самих українців у збереженні їх систем ППО життєздатними. Але це також тому, що Сполучені Штати та інші союзники та партнери надали величезну підтримку», – сказав він.

Минулого тижня міністр оборони США Ллойд Остін зосередився на постачанні ППО для України на віртуальній зустрічі, яку він організував у Пентагоні. Союзники України надають усе: від успадкованих з радянських часів до більш сучасних, західних.

Для Сполучених Штатів це включає нещодавно надані США системи протиповітряної оборони NASAMS, які, за словами Пентагону, наразі мали 100% успіх в Україні, перехоплюючи російські ракети.

«Ми переводимо українців на стандартне обладнання НАТО в усіх напрямках, але не в останню чергу це стосується систем протиповітряної оборони, таких як NASAM», — сказав Кал.

Сполучені Штати надали Україні понад 1400 зенітних комплексів Stinger, а також радари протидії артилерії та повітряного спостереження.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: