Резюме — це про майбутнє, а не минуле: чотири важливі моменти, на які варто звернути увагу в резюме, щоб швидше знайти роботу

15.03.2024 0 By Writer.NS

Байшакі Коннор мала семирічний досвід роботи в галузях технологій та інвестицій в Індії, Великобританії та Гонконзі, коли переїхала до Австралії та почала там шукати роботу. Попри значну глобальну кар’єру, їй знадобився більше як рік та поради професійного консультанта з резюме, щоб отримати роботу в Мельбурні. Зараз Коннор керує консультаційною компанією з побудови кар’єри. Ось декілька її порад, як потрібно змінити резюме, щоб швидко знайти роботу, пише dev.ua.

Ілюстративне фото

«Озираючись назад і тепер, коли я сама очолюю і будую команди, я розумію, чому я, можливо, не найкращим чином подала себе на цьому ринку праці», — сказала Коннор Business Insider.

Коли жінка шукала роботу, її резюме складалося з однієї сторінки та починалося з розділу освіта, потім досвід та стажування. На фото внизу, як виглядало це резюме.

Ось 4 поради від Коннор, які допоможуть покращити резюме

Додайте summary — короткий підсумок усього сказаного в резюме.

Рекрутери сьогодні часто відкривають кілька вакансій одночасно, і наявність summary, яке складається з двох-трьох рядків про те, ким ви є, допомагає знайти кандидата, каже Коннор.

Спочатку досвід, а потім освіта.

Попри семирічний досвід, вона починала своє резюме з академічної кваліфікації та мала розділи про наукові роботи та керівні посади, які вона обіймала в коледжі. «Заднім числом це просто виглядає як резюме нового студента університету».

Наступні поради будуть особливо корисними для тих, хто хоче працевлаштуватися в іноземні компані.

Розписуйте досягнення у цифрах та не використовуйте скорочення, які можуть бути незрозумілими для людей з іншої країни.

«В IIM дуже важко потрапити, він дуже прискіпливий. Але коли я приїхала сюди, люди не знали, що це таке», — розповідає Коннор про індійський університет, де вона здобувала ступінь магістра. Якщо ви претендуєте на роботу за кордоном, допоможіть іноземному роботодавцю зрозуміти масштаб і престижність вашого досвіду. Наприклад: «Скажіть, що це компанія з оборотом у $10 млрд або що в ній працює 50 000 співробітників, щоб дати людям уявлення про розмір або складність організації».

Підлаштовуйте формат резюме та лексику під країну компанії.

«Кожна країна має свій жаргон», — сказала Коннор. Наприклад, в Австралії краще використовувати «Основні моменти кар’єри» (Career Highlights) замість «Досвід роботи» (Work Experience), тому що в Австралії «досвід роботи» — це те, що студенти роблять безплатно, щоб зрозуміти галузь, — сказала Коннор. Вона додала, що співробітники в Австралії віддають перевагу багатосторінковим резюме.

«Я думаю, що багато людей використовують резюме для того, щоб просто зіставити те, що вони робили в минулому, в той час, як основне завдання резюме — просувати себе на майбутнє», — каже Коннор.

Читайте також на Newssky «ЄС готується запровадити санкції проти Ірану за постачання ракет Росії» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: