Польща та Україна планують відновить залізничний маршрут, який закрили у 2010 році

17.08.2023 0 By Writer.NS

Польський залізничний перевізник SKPL Cargo планує запустити рейси за маршрутом від Сянока до прикордонного міста Крощенко і далі до Хирова в Україні, пише Rynek Kolejowy, передає liga.net.

Ілюстративне фото

Перевізник повідомляє про готовність запустити 3 щоденні пари транскордонних поїздів Сянок — Хирів — Сянок у період з 15 грудня 2024 року до 14 грудня 2029 року. Зараз SKPL курсує на лінії 108 від Сянока до кордону з Україною. Перевезення здійснює Polregio тричі на день до станції Устрики-Долішні неподалік кордону з Україною.

Зазначається, що ​​сполучення потягів з Хировом відкрило б новий міжнародний коридор, який дозволив би українцям з Карпатського регіону легко потрапити до Польщі

Останній раз регіональні потяги з Сянока до Хирова курсували у 2010 році. Потім їх призупинили Przewozy Regionalne, які не могли впоратися з контрабандистами.

Читайте також на Newssky «Швейцарія розширила санкції щодо Росії» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: