Пентагон обговорює постачання Україні винищувачів F-16

29.01.2023 0 By Chilli.Pepper

Контингент військових чиновників негласно підштовхує Пентагон до схвалення відправки винищувачів F-16 в Україну, щоб допомогти країні захиститися від російських ракетних атак і безпілотників, публікує інформацію newssky.com.ua із посиланням на ukrinform.

Про це пише видання Politico, яке посилається на трьох осіб, обізнаних з перебігом переговорів, повідомляє Укрінформ.

“Я не думаю, що ми проти”, – сказав високопоставлений чиновник Міністерства оборони про F-16, який говорив на умовах анонімності, щоб обговорити делікатну дискусію. Він підкреслив, що остаточного рішення ще не прийнято.

За словами чиновника, Пентагон зосереджений на тому, щоб надати Києву можливості, необхідні для негайної боротьби.

Саме Київ останніми днями поновив свій запит на сучасні винищувачі, а високопоставлений радник міністра оборони країни повідомив ЗМІ, що чиновники наполягатимуть на отриманні літаків зі США та європейських країн.

Інша особа, знайома з переговорами між Вашингтоном і Києвом, повідомила, що на прийняття рішення про постачання власних винищувачів і схвалення реекспорту F-16 з інших країн можуть піти “тижні”.

Заступник радника з національної безпеки Джон Файнер заявив, що США обговорюватимуть питання винищувачів з Києвом та його союзниками “дуже обережно”.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: