Україна та Швеція обговорюють постачання винищувачів Gripen, процес продовжується

29.03.2024 0 By Writer.NS

Міністр оборони Швеції Пол Йонсон заявив, що його країна та Україна обговорюють можливе постачання винищувачів Gripen Силам оборони. Про це він повідомив в інтерв’ю Kyiv Independent, передає liga.net.

Ілюстративне фото

За його словами, Стокгольм не виключає постачання Gripen Україні.

«Обговорення тривають, і вони відбуваються в рамках коаліції винищувачів», — сказав Йонсон.

Він зазначив, що Швеція сприяє переданню Україні винищувачів F-16 та навчанню льотчиків.

«Європа має посилити свою підтримку та компенсувати частину підтримки, яка знижується. Є позитивні зміни у шведській та європейській оборонній промисловості», — заявив глава відомства.

  • У серпні 2023 року президент Володимир Зеленський згадував, що українські пілоти вже випробували літаки Gripen у Швеції.
  • 15 вересня секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що навіть усупереч високій якості шведських винищувачів Gripen, на яких вже завершили підготовку українські льотчики, пріоритетом для України залишаються американські F-16.
  • 22 вересня повідомлялося, що Чехія домовляється зі Швецією про тренування українських пілотів на винищувачах шведського виробництва Gripen, які перебувають на озброєнні чеських ВПС.

Читайте також на Newssky «10 українських стартапів, які представлять Україну на TechChill» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: