Партнерство з Україною у сфері кібербезпеки окупилося, кажуть лідери

04.12.2022 0 By Chilli.Pepper

Рік тому форвардна команда США з 10 гравців Сил кібернаціональної місії Кіберкомандування прибули до Києва, повідомляє newssky.com.ua із посиланням на defense.

Майор Корпусу морської піхоти, який очолював цю групу, передзвонив і сказав: «Ми побудемо тут трохи», — сказав генерал армії Пол М. Накасоне, командир, США Кіберкомандування та директор Агентства національної безпеки/голова Центральної служби безпеки.

Накасоне виступив сьогодні на панелі на Форумі національної оборони Рейгана в Президентській бібліотеці Рональда Рейгана в Сімі-Веллі, Каліфорнія.

Ця команда зросла з 10 до 39 осіб, працюючи з Україною над посиленням її кіберзахисту та забезпеченням впевненості. За його словами, це окупилося, коли росія розпочала вторгнення.

Урок: присутність, наполегливість і цінність партнерства – це найважливіше, сказав він.

Федеральне бюро розслідувань, Агентство з кібербезпеки та безпеки інфраструктури, промисловість, наукові кола, а також іноземні союзники та партнери є одними з тих, з ким Міністерство оборони тісно співпрацює, сказав він.

Яскравим прикладом є партнерство Cybercom з ФБР і CISA для забезпечення безпечних виборів, зазначив він.

«Ми генеруємо дійсно хорошу інформацію. Ми ділимося розвідданими та інформацією з ФБР і CISA. А потім ми вживаємо заходів проти супротивників, які намагаються завдати нам шкоди», — сказав Накасоне.

Минулого року АНБ випустило 24 несекретні рекомендації щодо кібербезпеки щодо того, чого очікувати з точки зору російських атак на такі об’єкти критичної інфраструктури у США, сказав він.

Френк Кендалл, секретар ВПС США, який також виступав на дискусії, сказав щодо військових кіберсистем: «Якщо ми вкладемо в них ресурси, ми зможемо бути достатньо кіберзахищеними… Але тактика [ворога] продовжуватиме розвиватися. З часом ми станемо все більш досконалими оскільки ми створимо кращий захист».

За останні кілька десятиліть здатність Америки захищатися від кібератак значно покращилася, додав він.

«Ви ніколи не станете досконалими, але ви можете бути дуже стійкими, і можете опинитися в такому стані, коли в разі несподіваної атаки зможете відновитися», — сказала Кендалл.

Коли росія атакувала, Україна не змогла повністю перемогти кіберзагрозу, але їй вдалося заблокувати більшу частину руйнівного впливу, сказав він.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: