Голова розвідки США: РФ не встигає поновлювати боєприпаси в Україні

04.12.2022 0 By Chilli.Pepper

Російські війська в Україні спалюють боєприпаси швидше, ніж оборонна промисловість країни може їх замінити. Про це в суботу заявила директор Національної розвідки Авріл Хейнс, повідомляє newssky.com.ua із посиланням на cnbc.

Знищено російську техніку і танки на Михайлівській площі 11.11. 19, 2022, Київ, Україна. Джефф Джей Мітчелл Новини Getty Images | Getty Images

«росія витрачає боєприпаси «досить швидко», що спонукає москву шукати допомоги в інших країнах, включаючи Північну Корею, сказала Хейнс Андреа Мітчелл для NBC News у дискусії на Форумі оборони Рейгана в Сімі-Веллі, Каліфорнія.

Відповідаючи на запитання, як швидко рф витрачає боєприпаси, Хейнс сказала: «Я не думаю, що можу назвати точні цифри на цьому форумі. Але досить швидко. Я маю на увазі, що це дійсно надзвичайно».

Вона додала: «І ми вважаємо, що вони не здатні самостійно виробляти те, що вони витрачають на цьому етапі. Тож це буде виклик».

Минулого місяця Пентагон заявив, що росія випускає приголомшливі 20 000 артилерійських снарядів на день, незважаючи на те, що вона зазнала серії невдач на полі бою. Повторюючи попередні заяви офіційних осіб адміністрації Байдена, Хейнс сказала, що рф витрачає високоточні боєприпаси навіть швидше, ніж свої звичайні боєприпаси.

Адміністрація Байдена раніше заявила, що росія звернулася до Північної Кореї, щоб забезпечити додаткові поставки артилерійських боєприпасів. Хейнс сказала, що обсяг допомоги Північної Кореї виглядає обмеженим, але розвідувальне співтовариство продовжуватиме уважно стежити за цим.

«Ми зазначили, що спостерігали певні рухи, але на даному етапі їх було незначно», — сказала вона про роль Північної Кореї.

Загрозлива нестача боєприпасів була лише однією з низки проблем, з якими стикається російська армія, сказала Хейнс, посилаючись на проблеми з моральним духом і матеріально-технічним забезпеченням.

Начальник розвідки сказала, що темп війни в Україні, схоже, сповільнюється з настанням зими, і що обидві армії намагатимуться перезавантажитися та перегрупуватися для подальших боїв навесні. Але вона сказала, що розвідувальне співтовариство ма «достатньо скептицизму» щодо того, що російські сили будуть достатньо готові до поновлення зіткнень у березні.

За словами Хейнс, президент росії володимир путін був «здивований» невтішною діяльністю своїх військових після вторгнення в Україну в лютому.

«Думаю, він стає все більш поінформованим про виклики, з якими стикаються військові в росії. Але нам досі не ясно, чи має він на даному етапі повне уявлення про те, наскільки”, – сказав Хейнс.

путін не змінив своєї політичної цілі щодо ефективного контролю над Україною, але незрозуміло, чи погодиться він на скорочені військові амбіції, сказав Хейнс.

фото

«Я думаю, що наші аналітики сказали б, що він може бути готовий зробити це на тимчасовій основі з ідеєю, що він зможе повернутися до цього питання пізніше», – сказала вона.

Незважаючи на те, що нещодавні протести не становлять серйозної перешкоди контролю путіна над владою, критика ведення війни всередині росії зростає з боку політичних діячів, і це може вплинути на його рішення щодо конфлікту, вважає Хейнс.

«Я вважаю справедливим сказати, з нашої точки зору, що голос Сі з цього приводу буде, очевидно, одним з найбільш переконливих для путіна в цьому питанні», – сказала Хейнс.

Китай і Тік-Ток

Що стосується недавніх протестів у Китаї проти правил карантину Covid-19, Хейнс сказала, що публічні прояви гніву не становлять ризику для загальної стабільності чи виживання режиму. Але сказала вона: «Як це буде розвиватися, буде важливо для позиції Сі».

Широкомасштабні протести суперечили наративу китайського уряду про те, що країна функціонує легше, ніж у більш хаотичних демократіях, а обмеження через Covid-19 негативно вплинули на китайську економіку, сказала Хейнс.

Незважаючи на труднощі, пов’язані зі стримуванням вірусу, подолання громадського гніву через протоколи карантину та забезпечення економічного зростання, Сі «не бажав приймати кращу вакцину із Заходу», сказала вона.

Директор розвідки США, перша жінка, яка обійняла цю посаду, також сказала, що є вагомі причини для занепокоєння щодо Tik-Tok, що належить Китаю.

На запитання, чи варто батькам турбуватися про те, що їхні діти використовують популярну відеоплатформу, Хейнс відповів: «Я думаю, вам варто».

Китай розробляє рамки для збору іноземних даних і має можливість «перевернути це та використовувати для цільової аудиторії для інформаційних кампаній чи для інших речей, а також мати їх на майбутнє, щоб вони могли використовувати їх для різноманітних засобів “які їх цікавить”, – сказала Хейнс.

Директор ФБР Крістофер Рей нещодавно попередив, що має серйозні занепокоєння щодо Tik-Tok, заявивши, що китайський уряд може використовувати його для збору даних про мільйони користувачів або для контролю алгоритму рекомендацій, який може бути використаний для навмисного впливу на громадську думку.

Хейнс сказала, що понад два місяці протестів, очолюваних жінками в Ірані, були «чудовими», але іранський режим не бачив у заворушеннях безпосередню загрозу для збереження влади. Однак погіршення економіки та протести з часом можуть посилити заворушення та нестабільність, сказала вона.

За словами Хейнс, Іранська революційна гвардія та розвідувальні служби Ірану зайняли «надзвичайно агресивну» позицію, спрямовану проти критиків як вдома, так і за кордоном.

Офіс Хейнса контролює оцінку потенційного ризику для національної безпеки від розкриття документів, вилучених із будинку колишнього президента Дональда Трампа в Мар-а-Лаго. Але вона та інші співробітники розвідки відмовилися коментувати цю справу, яка є розслідуванням Міністерства юстиції.

Мітчелл із NBC News запитав Хейнс, що станеться, якщо офіцер розвідки вилучить секретні документи, а потім не поверне їх назад.

Після довгої паузи Хейнс розсміялася і сказала: «Будь ласка, не робіть цього!»


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: