США та Україна розширюють співпрацю у сфері кібербезпеки

29.07.2022 0 By Chilli.Pepper

Агентство з кібербезпеки та безпеки інфраструктури США (CISA) та Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України (SSSCIP) цього тижня підписали Меморандум про співпрацю (MOC) для зміцнення співпраці щодо спільних пріоритетів кібербезпеки, повідомляє newssky.com.ua із посиланням на cisa.gov.

MOC розширює існуючі відносини CISA з Урядом України в таких сферах:

  • Обмін інформацією та передовий досвід щодо кіберінцидентів;
  • Технічні обміни питаннями безпеки критичної інфраструктури; і
  • Навчання з кібербезпеки та спільні навчання.

«Я неймовірно радий підписати цей MOC, щоб поглибити нашу співпрацю в галузі кібербезпеки з нашими українськими партнерами», — сказала директор CISA Джен Істерлі. «Я вітаю героїчні зусилля України, спрямовані на захист своєї нації від безпрецедентної російської кіберагресії, і був неймовірно зворушений стійкістю та хоробрістю українського народу протягом цієї неспровокованої війни. Кіберзагрози перетинають кордони та океани, тому ми з нетерпінням чекаємо розвитку наших існуючих відносин із SSSCIP для обміну інформацією та спільного створення глобальної стійкості проти кіберзагроз».

«Цей меморандум про співпрацю символізує тривале партнерство та узгодженість у захисті наших спільних цінностей шляхом посиленого обміну інформацією в режимі реального часу між відомствами та критично важливими секторами та відданої співпраці для розвитку стійкого партнерства», — сказав пан Олександр Потій, заступник голови SSSCIP.

Про CISA

Національне Агентство з кібербезпеки та безпеки інфраструктури очолює національні зусилля з розуміння, управління та зменшення ризиків для цифрової та фізичної інфраструктури, на яку американці покладаються щогодини щодня.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: