«Нібулон» розглядається як партнер OCEA в будівництві катерів для Африки

12.03.2021 0 By NS.Writer

Українська компанія «Нібулон» розглядається як партнер французької OCEA в будівництві патрульних катерів для однієї з країн Африки.

Катер Brig ДПСУ під час водолазного збору Фото: МВС

Про це Мілітарний повідомляє з посиланням на Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Коментуючи питання закупівлі французьких катерів Дмитру Гордону, він сказав про зацікавленість іноземної компанії до подальшої співпраці.

Її реалізація можлива після завершення виконання замовлення для Морської охорони ДПСУ.

Мені особливо було приємно коли французи приїхали на «Нібулон» та ми там проводили перші процедури, коли вони поглянули наш завод, вони сказали: «Слухайте, у нас і в Африці є один контракт, можливо також візьмете участь?».

OCEA постачатиме на патрульні катери для Морської охорони ДПСУ катери типу RIB українського виробництва торгової марки Brig з Харкова.

Арсен Аваков розказав, що у французькій компанії зацікавили продукцією харківської фірми та планують купувати їх для встановлення і на інші контракти.

18 лютого у Франції передали ДПСУ перший корпус патрульного катеру OCEA FPB 98 MKI для Морської охорони .

Захід відбувся відповідно до умов контракту, який укладено між Адміністрацією Державної прикордонної служби України та французькою компанією «OCEA».

В роботі перебувають ще п’ять корпусів для катерів морської безпеки та охорони морських кордонів спеціального призначення, один з яких вже завершений на 60 %, про початок їх будівництва ми повідомляли у грудні 2021 року.

Нагадаємо, 22 липня 2020 року, на території суднобудівного-судноремонтного заводу «Нібулон» відбулося підписання контракту про постачання 20 патрульних катерів OCEA FPB 98 MKI для Морської охорони ДПСУ.

FPB 98 MKI — це маневрений патрульний катер довжиною 32 метри з легкого алюмінію, який розвиває швидкість до 30 вузлів із дальністю плавання 1200 морських миль і має малу осадку для плавання на мілководді.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: