Найбільша ІТ-компанія України увійде до індексу S&P 500

10.12.2021 0 By NS.Writer

EPAM Systems — найбільшу ІТ-компанію в Україні — внесуть до індексу S&P 500 до відкриття торгів 14 грудня, пише biz.censor.net.

EPAM замінить у S&P 500 компанію Kansas City Southern, повідомляє спеціалізоване видання DOU з посиланням на PRNewswire.

Як пояснює видання, виключення Kansas City Southern з індексу пов’язано з поглинанням її компанією Canadian Pacific Railway Limited. Очікується, що угоду про злиття закриють до середини грудня.

У вересні 2021 року Bloomberg обрав кілька компаній, які можуть увійти до S&P 500 найближчим часом. Серед них була й компанія EPAM, яка «перевищує поріг ринкової капіталізації для включення».

За даними журналу Fortune, ринкова вартість EPAM у жовтні становила майже $33 млрд. За рік компанія подорожчала майже вдвічі — на $15 млрд.

S&P 500 — фондовий індекс, до кошику якого включені акції 500 обраних публічних компаній, що торгуються на фондових біржах США, які мають найбільшу капіталізацію. Список компаній складає рейтингове агентство Standard & Poor’s.

Як писав БізнесЦензор, EPAM — найбільша ІТ-компанія України, входить в міжнародну групу EPAM. Фізичні офіси компанії є в понад 10 містах України (Київ, Львів, Дніпро, Вінниця, Харків, Одеса, Івано-Франківськ та інші). Зараз у них працює понад 12,5 тис. спеціалістів.

Дохід компанії за 2020 рік склав 10,44 млрд грн, прибуток — 942 млн грн. В Україні Epam представлена двома ТОВ: «Епам Системз» та «Епам Рішення». Однак основний грошовий потік зосереджено на першій компанії.

У 2020 році ТОВ «ЕПАМ Системз» зайняло 91 місце у рейтингу «200 найбільших компаній України», який публікує БізнесЦензор.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: