До розробки турецького гелікоптера долучиться ще одна компанія з України

27.08.2021 0 By NS.Writer

Харківське акціонерне товариство FED підписало контракт на проектування і виготовлення обладнання для гелікоптерів.

ns(1)

Ще одна компанія з України долучиться до розробки турецького гелікоптера. Візуалізація ударного гелікоптеру ATAK II Зображення: TAI

Про це інформує Мілітарний.

FED виготовить агрегати системи управління польотом і гідравлічні системи для турецьких перспективних гелікоптерів (ймовірно мова йде зокрема про ATAK-II), повідомляє Depo.Харьков. Про це розповів голова правління компанії FED, президент асоціації «Укравіапром» Віктор Попов.

«Розробка і поставка протягом одного року. Це агрегати системи управління польотом вертольота і гідравлічні системи», — сказав Попов.

Протягом цього року харківське підприємство підписало з турецькими партнерами вже три контракти, вартість, яких перевищує 20 млн доларів.

Окрім цього, FED бере участь в програмі перспективного турецького бойового літака TF-X.

Компанія FED (АТ «ФЕД», FED PJSC) — одне з провідних підприємств України, що спеціалізується на розробці, виробництві, сервісному обслуговуванні та ремонті агрегатів авіаційного, космічного і загальномашинобудівного призначення.

Системи управління польотом виробництва компанії FED мають ключове значення для забезпечення безпеки літаків і вертольотів. Агрегати компанії успішно застосовуються на літаках і гелікоптерах українського і зарубіжного виробництва.

Більше 60% продукції компанії FED йде на експорт.

Продукція компанії постачається в країни Євросоюзу, Китай, Південну Корею, Індію, ОАЕ. Компанія активно співпрацює з США, Канадою, Бразилією щодо реалізації спільних проектів в авіабудуванні.

Раніше ми повідомляли, що українська компанія «Мотор Січ» із Запоріжжя поставить 14 двигунів для турецьких ударних гелікоптерів ATAK-II. Турецька компанія Turksih Aerospace Industries підписала з вітчизняною компанією угоду на таку кількість двигунів.

Розробка важкого ударного гелікоптеру T929 (ATAK-II) стартувала у 2019 році з підписання угоди між SSB та TAI на реалізацію програми Ağır Sınıf Taarruz Helikopter (з турецької — бойовий гелікоптери важкого класу).


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: