Націоналізації «Мотор Січ» не буде

25.06.2021 0 By NS.Writer

Націоналізації двигунобудівного підприємства «Мотор Січ» не буде, заявив Уруський.

Про це інформує Мілітарний.

З повідомлення Uaprom.info, стало відомо що Уряд України не планує домагатися націоналізації заводу з виробництва авіадвигунів «Мотор Січ». Про це повідомив віце-прем’єр-міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський.

Мова йде скоріше про встановлення контролю з боку держави над підприємством, яке має стратегічне значення для країни, додав віце-прем’єр.

«Є кримінальне провадження (щодо «Мотор Січ »), Яке веде Служба безпеки України. Це одна лінія, по якій накладено арешти (на акції підприємства). Паралельно АРМА (Агентство по розшуку і менеджменту активів) займається оцінкою майна (заводу). З іншого боку, ми не говоримо про націоналізацію. Йдеться про контроль держави над стратегічним підприємством», — сказав Уруський.

Варто зазначити, що у березні, Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО «Про невідкладні заходи щодо захисту національних інтересів держави у сфері авіадвигунобудування», яке також називають «про націоналізацію «Мотор Січ».

Раніше секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що у випадку «Мотор Січ» не правильно трактувати цей процес як «націоналізація».

«Слово націоналізація жодним чином не було застосовано ні на засіданні РНБО, ні в рішенні, яке приймала РНБО, ні на брифінгу, на якому я виступав. Були зовсім інші слова. Ми сьогодні знаходимось в інформаційній війні з Російською Федерацією, яка має безпосереднє відношення спільно з китайцями до спроби захоплення підприємства «Мотор Січ», тому ми маємо сьогодні таку негативну інформацію стосовно націоналізації», — сказав він в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

Яким саме чином акції підприємства будуть повернуті у власність українського народу він не уточнив.

«Мова йшла про те, що підприємство «Мотор Січ» найближчим часом буде повернуто у власність українського народу в законний спосіб, згідно чинного українського законодавства. Ми не можемо дозволити собі, перебуваючи в стані війні, віддати в чужі руки підприємство, від якого залежить наша обороноздатність», — наголосив Данілов.

Нагадуємо, що у січні, Міністерство торгівлі США запровадило санкції проти китайської компанії Skyrizon Aircraft Holdings Limited, інвестора українського ПАТ «Мотор Січ». Глава відомства Вілбур Росс заявив, що Сполучені Штати хочуть попередити експортерів, що Skyrizon має тісні зв’язки з китайською армією.

США вводить для таких компаній обмеження щодо експорту, реекспорту і переміщення товарів усередині країни. Щоб виконувати зазначені операції, компаніям треба додаткове ліцензування.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: