На Волині затримали білоруського шпигуна

27.03.2021 0 By NS.Writer

Служби безпеки України на території Волинської області викрила та припинила розвідувальну діяльність на шкоду державній безпеці країни громадянина Республіки Білорусь, пише armyinform.com.ua.

Як інформує пресцентр СБУ, встановлено, що агент був завербований КДБ РБ і цілеспрямовано направлений на територію України для виконання розвідувальних завдань і організації іншої протиправної діяльності.

Так, задокументовано, що співробітники іноземної спецслужби відпрацювали агентові завдання зі збору актуальної інформації про:

– ситуацію в прикордонні;

– стан захищеності державного кордону України;

– порядок його охорони;

– технічне оснащення, кількість задіяного особового складу Державної прикордонної служби України;

– компрометуючі дані на прикордонників і митників тощо.

«З цією метою агент КДБ РБ намагався залучити до конфіденційного співробітництва військовослужбовців ДПС України … Окрім отримання розвідувальної інформації, куратори вимагали від агента налагодити канали переправлення зброї та товарів подвійного призначення через державний кордон», ― йдеться в повідомленні.

До того ж метою агента була організація провокацій і створення інформаційних приводів для звинувачень України в нібито постачаннях зброї для дестабілізації внутрішньополітичної ситуації в Республіці Білорусь.

Громадянинові Білорусі оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч.1. ст.114 (шпигунство) Кримінального кодексу України.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: