На Закарпатті затримали шпигуна ФСБ

29.12.2021 0 By NS.Writer

Через чотири роки після підпалу офісу товариства угорської культури Закарпаття, представники ФСБ намагалися повторити провокацію. Цього разу спробували розхитати через представника націоналістичної організації. Зокрема, як пізніше з’ясувалося на представника громадської організації «Карпатська Січ» через месенджер «Телеграм» вийшов користувач із території РФ під ніком @vienersehuf1983pi, котрий виявився співробітником ФСБ, пише groza-news.info.

Агент вийшов з пропозицією в період різдвяних свят вчинити акт вандалізму щодо офісу «КМКС — партії угорців України» (м. Ужгород, Православна набережна, 5) у формі розбиття вікон та здійснення написів на будівлі: «Мадяри — паразити і зрадники! Геть з України! Хто не втече, той перший! Мадярів на ножі!».

Про це повідомляє Тарас Деяк на своїй сторінці у Facebook, оприлюднивши повну переписку з агентом.

За наявності на будівлі угорського прапору замовник також наказав його спалити. При цьому для підтвердження виконання завдання необхідно було все зафіксувати на відеокамеру, а запис надіслати в месенджер або на ресурс turbo.me. За фактом виконаної роботи та її перевірки замовником обіцяна оплата в розмірі 1000$.

Росіянин був у спільноті «Безпечне місто Ужгород» (https://t.me/bezpechnemistouzh) і саме через неї вийшов на зв’язок. Тому є вірогідність, що він писав також іншим ужгородцям.

Аналізуючи ситуацію, потрібно відповісти на питання: кому це вигідно? В України зараз один явний ворог, якому дуже не на руку, щоб в України були нормальні стосунки з європейськими сусідами — Росія. Це не вперше, коли ситуація штучно підігрівається російськими спецслужбами.

«Ми звернулись до органів Національної поліції та Служби безпеки України для вжиття спільних заходів з викриття і документування вказаної протиправної діяльності та недопущення дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Закарпатті на міжетнічному підґрунті (різдвяні свята західного обряду пройшли в нашому регіоні без порушень та провокацій)» — пише Тарас Деяк.

В рамках кримінального провадження за ознаками ст. 161 КК України (порушення рівноправності громадян залежно від їх національної належності) правоохоронцями проводяться невідкладні процесуальні дії, спрямовані на встановлення замовників вказаної провокації та недопущення протиправних дій щодо нацменшин.

Відома особа, яка вийшла на контакт — це співробітник ФСБ, який перебуває у Москві. Всі прояви шовінізму на Закарпатті протягом останніх кількох років об’єднує одне: їх причиною є робота російських спецслужб та вербовка безпринципних українців.

«Ми й надалі стоїмо на сторожі територіальної цілісності України, забезпечення міжнаціональної злагоди в Закарпатті. І обов’язково будемо вживати всіх заходів задля недопущення провокацій у нашому краї» — підсумовує Тарас Деяк.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: