Медведчука спіймали

12.04.2022 0 By NS.Writer

Президент Володимир Зеленський повідомив, що була проведена спецоперація із затримання народного депутата від забороненої партії «Опозиційна платформа — За життя» й кума Путіна Віктора Медведчука, пише pravda.com.ua.

Джерело: facebook-сторінка Зеленського

Пряма мова Зеленського: «Проведено спецоперацію завдяки СБУ.

Молодці! Деталі згодом.

Слава Україні!»

– З травня 2021 року Медведчук перебував під цілодобовим домашнім арештом за підозрою у держзраді та замаху на розграбування національних ресурсів. Згодом у жовтні додалась ще одна підозра — у держзраді та сприянні діяльності терористичній організації. За 5 днів до російського наступу дружина Медведчука Оксана Марченко виїхала до Білорусі. Згодом опублікувала відео з Москви.

– Печерський районний суд у місті Києві встановив Медведчуку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 10 березня 2022 року. Депутата підозрювали в незаконній торгівлі з ватажками ОРДЛО.

– За кілька діб до початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, поблизу маєтку Медведчука в Києві помітили активний рух мінівенів та автівок, що вивозили особисті речі кума Путіна. 27 лютого правоохоронці підтвердили журналістам, що Медведчук утік з-під домашнього арешту.

– Розшуком депутата-втікача займалися спецпризначенці Служби безпеки спільно з прокурорами. Серед правоохоронців робочою гіпотезою було припущення, що Медведчук переховується в когось удома із колег в «ОПЗЖ», тому в домівках нардепів партії проводили обшуки. В Офісі Генерального прокурора запевняли, що Медведчук не втік закордон.

– 18 березня суд дозволив заочно заарештувати Медведчука.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: