Люксембург заморозив акції російської держкорпорації «Роснано»

05.04.2023 0 By NS.Writer

Люксембурзький суд наклав арешт на акції компанії OCSiAl, яка належить «Роснано». Вартість акцій російської компанії у 2021 році перевищувала 300 млн. доларів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на «Комерсантъ».

Ілюстративне фото

OCSiAl — це найбільший у світі виробник графенових нанотрубок, у 2019 році компанія стала «єдинорогом».

Забезпечувальні заходи були накладені судом наприкінці 2022 року, зараз тривають судові провадження. OCSiAl була заснована в 2010 році в Новосибірську. «Роснано» у 2014 році вклало у проект 40 млн доларів.

Раніше Зеленський подякував Швейцарії за приєднання до 10-го пакету санкцій проти Росії і зазначив, що важливо, коли нейтральні країни, як Швейцарія займають таку позицію.

Нагадаємо, днями ЄС затвердив десятий пакет санкцій проти Росії. Втім, Польща виявилася незадоволеною десятим пакетом обмежень Європейського Союзу, і навіть назвала його «занадто м’яким».

Читайте також на Newssky «Херсонщину розміновуватимуть за допомогою комплексів DOK-ING MV-4 та MV-10» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: