Літак Ан-32П ДСНС відремонтує «Завод 410 ЦА»

16.11.2021 0 By NS.Writer

До державного підприємства «Завод 410 цивільної авіації» прибув на ремонт літак Ан-32П Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Державне підприємство «Завод 410 цивільної авіації».

Літак Ан-32П ДСНС. Фото з відкритих джерел

В інтересах державами вході виконання договору підприємство авіаційної промисловості проведено ряд регламентних робіт з літаком.

На київському підприємстві нагадали, що минулого місяця ДП «ЗАВОД 410 ЦА» виборов право на проведення регламентних робіт на двох літаках Ан-32П на замовлення Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Ан-32П — пожежний літак, розроблений на базі Ан-32. Літак оснащений 4 зовнішніми знімними баками об’ємом по 2000 л кожен.

Скид вогнегасної рідини може здійснюватись з усіх баків одночасно або по черзі із заданим інтервалом.

Нагадаємо, у липні 2021 року Україна відправила до Туреччини пожежні літаки Ан-32П для гасіння лісових пожеж. Тоді українські рятувальники взяли під контроль 36 осередків лісових пожеж.

З 2008 року 4 літаки входять до складу спеціального авіаційного загону ДСНС України.

За даними на лютий 2010 року було втрачено один літак. У 1994 році літак з бортовим номером UR-48018 зачепив верхівки дерев і впав на схил пагорба при гасінні лісової пожежі.

Нещодавно, Кабмін України схвалив рішення про надання держгарантії на будівництво Ан-32 для Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) України.

Державні гарантії надаються Держпідприємству «Антонов» для залучення кредиту на будівництво нового літака. Підприємство зможе використати до 470 млн гривень кредитних коштів.

У 2020 році спеціальний авіаційний загін Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС модернізував зв’язок на пожежних літаках Ан-32П шляхом встановлення сучасних радіостанцій УКХ діапазону.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: