Криворізький волонтер-винахідник розробив пристрої для корекції вогню в нічний час та детонації вибухівки

08.11.2023 0 By Writer.NS

Андрій Кротов із Кривого Рогу розробив пристрій для детонації вибухівки, який здатен здетонувати навіть невеликий об’єм тротилу. Також створив пристрій для корекції вогню в нічний час, який працює до двох кілометрів, пише dev.ua.

Ілюстративне фото

«Хлопці тепер не ризикують своїм життям, вони можуть дистанційно цим керувати, на великій відстані, працює до двох кілометрів», — розповів Андрій Кротов про пристрій для корекції вогню в нічний час в інтерв’ю для «Суспільного». Собівартість цього обладнання півтори тисячі гривень.

За запитом військових із передової також розробив пристрій для детонації вибухівки. За словами Андрія, на виготовлення цього обладнання йому потрібно лише 30 хвилин, і коштує близько 400 грн.

«Відходимо десь, або до нас підходять вороги й нам треба, щось зробити. А ми не можемо працювати на всіх напрямках. І так ми прикриваємо свій маленький тил, де у нас не прикрито. Вони собі заклали, зробили свою роботу і їм вже краще», — говорить винахідник.

Загалом він передав військовим 80 таких пристроїв. На передову разом зі своєю командою він також відправляє зроблені власноруч автономні лампочки, зарядні станції та амуніцію.

Читайте також на Newssky «Sigma Cooking, розмовлялка та спільнота геймерів. Які ком’юніті розвивають українські IT-роботодавці, щоб розфарбувати робочі будні» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: