Київські тероборонці практично опановували застосування протитанкових ракетних комплексів «Стугна» та «Корсар»

15.02.2022 0 By NS.Writer

Сьогодні на одному з полігонів Київщини відбулася практична перевірка вмінь і навичок майбутніх інструкторів-операторів протитанкових ракетних комплексів «Стугна» та «Корсар» Сил територіальної оборони ЗСУ. Кореспонденти АрміяInform побачили це на власні очі.

— Це майбутні інструктори, які після повернення в батальйони Територіальної оборони почнуть ділитись набутими знаннями та уміннями зі своїм особовим складом. Ми спланували підготувати близько пів сотні таких інструкторів. Курс підготовки триває близько 10 днів. Включає як теоретичну складову, так і практичну, під час якої військовослужбовці удосконалюють навички. Наразі до курсів залучали військовослужбовців однієї з бригад Тероборони міста Києва, — зазначив начальник управління підготовки командування Сил територіальної оборони ЗСУ полковник Тарас Швець.

Старший солдат одного з підрозділів Сил ТрО ЗСУ Дмитро Гайдай розповів, що сьогодні він практично відпрацював питання розгортання-згортання протитанкових ракетних комплексів «Стугна» та «Корсар», а також проведення пусків із них.

— Під час таких занять здобуваєш практичні знання, які дуже важливі. Перед цим для нас проводили теоретичні заняття, де ми вивчали ТТХ зазначених протитанкових ракетних комплексів, — зауважив тероборонець.

Він підписав контракт із підрозділом Сил тероборони ЗСУ:

— І я цим пишаюсь. Тому що, хто — якщо не ми? До цього служив у бойових бригадах і брав участь в АТО. Сьогоднішні заняття для мене ближче до серця, адже перша моя військово-облікова спеціальність — гранатометник.

Військовослужбовець Сил тероборони ЗСУ Георгій теж відзначив, що на сьогоднішніх заняттях на практиці опанував застосування вищезазначених протитанкових ракетних комплексів.

— Я теж підписав контракт з одним із підрозділів Сил тероборони ЗСУ. Гасло української територіальної оборони «Захистимо свій дім — захистимо Україну», а Київ — це мій дім, і я вважаю за необхідне його захищати, — наголосив Георгій.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: