Київ висловив протест через археологічні розкопки в окупованому Криму

22.10.2020 0 By NS.Writer

Міністерство закордонних справ України заявило рішучий протест РФ через проведення археологічних розкопок на території Альмінської долини в окупованих нею Криму і Севастополі.

Як пише Асоціація реінтеграція Криму, про це йдеться в заяві, яка розміщена на сайті відомства.

«Росія повинна припинити всі незаконні археологічні розкопки і земляні роботи на території Альмінської долини і в місті Севастополь, а також забезпечити належне ставлення до всієї української історико-культурної спадщини на тимчасово окупованій Російською Федерацією території України, зокрема в частині неухильного виконання зобов’язань РФ відповідно з нормами міжнародного права», — зазначено в заяві.

Дипломати додали, що відповідно до положень Конвенції про захист культурних цінностей у випадку збройного конфлікту від 14 травня 1954 року, РФ повинна поважати культурні цінності, розташовані на тимчасово окупованій території України, а також вживати необхідних заходів для їх збереження.

Крім того, у відомстві додали, що відповідно до рекомендацій ЮНЕСКО, Росія також повинна утриматися від археологічних розкопок в Криму.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: