Кабмін розширив програму пільгової іпотеки єОселя на українців без житла

04.07.2023 0 By Writer.NS

Кабінет міністрів розширив програму пільгової іпотеки єОселя на українців, які не мають власного житла. Для них діятиме пільгова річна ставка 7% у гривні, перший внесок — від 20%, а термін кредитування — до 20 років. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду, пише liga.net.

Ілюстративне фото

«Ці та інші зміни у програмі дозволять суттєво активізувати видання іпотеки. Ми створюємо можливість для українських сімей, які потребують житла, отримати його вже зараз», — заявив прем’єр.

Програму єОселя було запущено минулого року для військовослужбовців, правоохоронців, вчителів, медиків та вчених. Для них діяла ставка за іпотечним кредитом 3%.

За словами Шмигаля, держава вже профінансувала пільгову іпотеку за програмою на 1,2 млрд грн.

Уряд ще при запуску єОселі планував розширити програму для широкої категорії українців у 2023 році. Нинішнього року держава розраховувала видати 12 000–15 000 пільгових іпотечних кредитів.

  • 3 жовтня 2022 року у додатку Дія у тестовому режимі запрацювала програма кредитування житла єОселя. 28 жовтня Мінцифра розпочала бета-тестування єОселя в Дії.
  • 15 листопада ПриватБанк видав перший пільговий кредит на купівлю житла за держпрограмою єОселя.
  • 30 грудня Кабмін влив у компанію, яка координує програму іпотеки єОселя, 30 млрд грн.

Читайте також на Newssky «США виділили новий пакет грантів для українського бізнесу» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: