Грузинські військові поділилися досвідом із тактичної медицини за стандартами НАТО під час Agile Spirit – 2021

06.08.2021 0 By NS.Writer

Під час міжнародних навчань Agile Spirit — 2021 на грузинському полігоні «Орфоло» відбулись заняття з надання першої домедичної та першої медичної допомоги під час виконання бойових завдань.

Про це інформує armyinform.com.ua з посиланням на службу зв’язків з громадськістю Командування Військово-Морських Сил ЗС України.

— У Збройних силах Грузії діють майже такі самі протоколи, як і у нас, але є певні розбіжності, які стосуються передачі інформації. У них за кожним медиком закріплений зв’язківець, який передає всю інформацію щодо пораненого на командний пункт. З інших питань — такі ж самі стандарти, — зауважив начальник медичної служби окремого батальйону морської піхоти лейтенант медичної служби Віталій Дрозд.

Крім того, військові відпрацювали питання щодо евакуації пораненого за допомогою броньованого санітарного транспорту Didgori Medevac та повітряним шляхом за допомогою медичного вертольота Black Hawk. За умовами заняття допомога надавалася безпосередньо на полі бою, в районі укриття та під час етапів медичної евакуації.

— При наданні першої медичної допомоги та евакуації пораненого з поля бою своїми силами по протоколах істотних відмінностей немає. Разом із тим, дії наших військових медиків, які працюють за стандартами НАТО, трохи відрізняються від українських, — розповів лікар грузинського піхотного батальйону старший лейтенант Автанділ Гіоргадзе. — Мені сподобалися дії медиків української морської піхоти, методи евакуації пораненого з «червоної» до «жовтої» зони і як вони надають домедичну та першу медичну допомогу. Наприклад, перед тим, як зняти бронежилет з пораненого, перевіряєте наявність осколків між ним і одягом. Дуже радий, що ми познайомилися, обмінялися досвідом. Вважаю, що такі навчання повинні відбуватися якомога частіше і не тільки в рамках Agile Spirit.

Зі свого боку українські морські піхотинці відзначають, такі заняття допомагають підвищити взаємосумісність між підрозділами, що у разі необхідності дозволить більш якісно виконувати спільні завдання.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: