Генштаб повідомив втрати російських військ на ранок 13 березня

13.03.2022 0 By NS.Writer

Генеральний штаб Збройних сил України оприлюднив орієнтовні втрати російської армії на ранок 13 березня, на 18-й день повномасштабного російського вторгнення, пише radiosvoboda.org.

– особовий склад — понад 12 000 людей

– 374 танки

– 1 226 бойових броньованих машин

– 140 артилерійських систем

– 62 реактивні системи залпового вогню

– 34 засоби протиповітряної оборони

– 72 літаки

– 86 гелікоптерів

– 600 автомобілів

– три кораблі

– 60 цистерн із паливно-мастильними матеріалами

– сім безпілотних літальних апаратів

«Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій», — зазначають у Генштабі.

Зокрема, оперативне командування «Північ» повідомило про знищення «значної кількості» бронетанкової та автомобільної техніки загарбників у Чернігівській області.

«Частина москальської орди знищена, частина здалися в полон. Захоплена техніка противника поповнила українські підрозділи і тепер активно працює своїми ж снарядами по росіянах», — заявляють в угрупованні.

За даними Генштабу, в Україні загинули чи поранені вже більше ніж 12 тисяч особового складу російської армії. Президент Володимир Зеленський 12 березня повідомив про близько 1 300 загиблих українських військових.

За оцінками американських спецслужб, що були опубліковані 8 березня, під час вторгнення в Україну загинули від 2 до 4 тисяч російських солдатів. Російське Міноборони називає значно менші дані. Незалежного підтвердження даних про втрати російської армії в Україні наразі немає.

Масштабна війна Росії проти України триває 18-й день. Росія називає це «спеціальною військовою операцією з демілітаризації та денацифікації України».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: