Франція надсилає в Україну важку артилерію

23.04.2022 0 By Chilli.Pepper

Франція надсилає Україні кілька важких артилерійських гармат, заявив у п’ятницю президент Еммануель Макрон, оскільки дедалі більша кількість західних країн надає Києву важче озброєння після російського вторгнення, про що повідомляє newssky.com.ua із посиланням на spacewar.

 

«Ми доставляємо значне обладнання, від Мілана (протитанкові ракети) до Цезаря (самохідні гаубиці)», – сказав Макрон регіональній газеті Ouest-France.

«Я думаю, що ми повинні продовжувати цей маршрут. Завжди за червоною лінією, що ми не станемо сторонами конфлікту».

Міністр оборони Флоранс Парлі підтвердила у Twitter, що Франція надішле “кілька артилерійських гармат “Цезар” і тисячі снарядів”.

Створений частково державним виробником зброї Nexter, «Цезар» являє собою 155-мм гаубицю, встановлену на шасі шестиколісної вантажівки, здатну стріляти снарядами на відстані понад 40 кілометрів (25 миль).

Офіс Макрона в Єлисейському палаці не повідомив, скільки ракет і гаубиць надасть Франція, коли з ним зв’язалося AFP, заявивши, що не хоче розкривати «оперативну інформацію».

Але додали, що протитанкові ракети вже доставлені, а гаубиці рухатимуться «найближчими днями».

Близько 40 українських військовослужбовців навчатимуться у Франції з використання зброї, повідомили у президента.

Українські чиновники, включно з президентом Володимиром Зеленським, неодноразово закликали європейські сили та НАТО надати більш важке озброєння, особливо артилерію, оскільки Росія починає новий наступ на схід України.

Хоча деякі країни, як-от США, швидко відреагували, інші, зокрема Німеччина-важча категорія ЄС, побоюються ще більше протистояти Москві, постачаючи більш потужну зброю для України.

«Немає жодного підручника для цієї ситуації, де ви можете подивитися, в який момент ми будемо розглядатися як сторона конфлікту», — сказав у п’ятницю канцлер Олаф Шольц тижневику Der Spiegel.

Але він додав, що провідна європейська економіка замінить зброю радянського виробництва, яку надсилають в Україну східні союзники по НАТО та ЄС, включаючи Словенію, на нову німецького виробництва.

“Це дебати, які стосуються самого центру політичного життя Німеччини, це суверенний вибір, який належить Німеччині, і ми його поважаємо”, – сказав Макрон Ouest-France, додавши, що нещодавно розмовляв з Шольцом.

«У нас така ж стратегія, як у канцлера, тобто ми будемо допомагати українцям, наскільки це можливо, але повинні бути обережними, щоб ніколи не стати сторонами конфлікту».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: