Франція підтверджує поставку системи ППО SAMP-T в Україну цієї весни

04.02.2023 0 By Chilli.Pepper

Франція та Італія цієї весни поставлять Україні зенітно-ракетний комплекс середньої дальності SAMP/T-MAMBA, щоб допомогти країні захиститися від атак російських безпілотників, ракет і авіації.

Про це йдеться в прес-релізі Міністерства збройних сил Франції, передає newssky.com.ua із посиланням на Укрінформ.

«З міністром оборони Італії Гвідо Кросетто ми вирішили доставити в Україну систему протиповітряної оборони SAMP/T-MAMBA навесні 2023 року. Ця система дозволить захистити цивільне населення та інфраструктуру від атак росії, терміновість якої висловив [міністр оборони України] Олексій Резніков», – написав у Twitter міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню.

“Надання такої системи є відповіддю на нагальну потребу, висловлену міністром оборони України Олексієм Резніковим своїм французьким та італійським колегам, захистити населення та цивільну інфраструктуру від російських повітряних атак”, – йдеться у прес-релізі.

ЗРК SAMP/T-MAMBA – аналог американської системи Patriot – вже розгорнутий в Румунії для захисту надзвичайно стратегічного регіону порту Констанца на Чорному морі.

За допомогою цієї системи, її радарів і пускових установок, озброєних вісьмома ракетами “Астра” з дальністю дії близько 100 кілометрів, Україна зможе протистояти широкому спектру повітряних загроз, включаючи балістичні ракети малої дальності, винищувачі, вертольоти, безпілотники і навіть залпи крилатих ракет з декількома боєголовками.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: