ДТЕК починає видобуток нафти та збудує нафтопереробний завод

17.10.2023 0 By Writer.NS

Гендиректор ДТЕК Максим Тимченко повідомив, що компанія починає розробляти родовище у Полтавській області та планує завершити буріння першої нафтової свердловини до кінця жовтня. Енергокомпанія також має намір придбати ліцензію на нафтові родовища на Заході України, пише inventure.com.ua.

Ілюстративне фото

Максим Тимченко зазначив: «Видобуток нафти — це дуже важливий для нас напрямок. Ми станемо одним із гравців повного циклу, починаючи зі видобутку нафти, через глибоку переробку і до кінцевого продукту».

Глава ДПЕК вважає, що перехід від добувної компанії до вертикально інтегрованого нафтового бізнесу з глибокою переробкою може тривати п’ять років.

Після того, як компанія почне видобувати достатньо нафти, вона перейде до інвестицій у переробку. При цьому ДТЕК не має наміру купувати завод, а має намір побудувати свій з використанням сучасних технологій.

Загалом за підсумками року компанія планує пробурити дев’ять свердловин — це втричі більше, ніж торік.

Читайте також на Newssky «США цього тижня посилять контроль поставок до Китаю ШІ-чипів» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: