До Києва прибула постпред США при ООН

08.11.2022 0 By NS.Writer

Постійний представник США при ООН Лінда Томас-Грінфілд прибула з візитом в Україну, повідомив директор із комунікацій та прессекретар представництва США при ООН Нейт Еванс, пише interfax.com.ua.

До Києва прибула постпред США при ООН

«Постпред США при ООН перебуває з одноденним візитом у Києві, де проведе низку зустрічей, щоб підтвердити непохитну підтримку з боку США України, яка захищає свою свободу та суверенітет на тлі жорстокого та неспровокованого вторгнення Росії», — написав Еванс у твіттері у вівторок.

Як повідомило посольство США в Україні, Томас-Грінфілд зустрінеться в Києві з українським керівництвом, щоб обговорити непохитну відданість США суверенітету та незалежності України. Вона спостерігатиме за зусиллями щодо документування та збереження свідчень звірств, вчинених російськими військами, і почує розповіді тих, хто вижив.

Посол Томас-Грінфілд також обговорить глобальну кризу продовольчої безпеки, посилену вторгненням Росії, і наголосить на гострій необхідності продовження Чорноморської зернової ініціативи на наступний рік. Вона також зустрінеться з гуманітарними організаціями, що працюють над забезпеченням потреб у підготовці до зими вразливих груп населення, які постраждали від атак Росії на енергетичну та іншу цивільну інфраструктуру.

Читайте також на Newssky «Павел Гавлічек: Драйв України до НАТО посилює позицію держав ЦСЄ – і Прага в цьому клубі» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: