До Боснії відправляться українські миротворці

08.08.2021 0 By NS.Writer

Українські миротворці відправляться до Боснії.

Про це інформує Мілітарний.

Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення про направлення національного миротворчого континенту для участі у військовій операції Європейського Союзу Althea у Боснії і Герцеговині, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на сайт РНБО.

Європейський Союз розгорнув свої сили в Боснії в рамках місії EUFOR Althea для нагляду за військовим виконанням Дейтонської угоди 2 грудня 2004 року.

Це відбулось внаслідок рішення НАТО передати власну миротворчу місію, яка підтримувала безпеку в регіоні з моменту закінчення війни 1995 року.

Учасниками EUFOR є 20 країн, включаючи країни-члени ЄС та інші країни. Althea є третьою і найбільшою військовою операцією, яку Європейський Союз здійснив на сьогодні.

Станом на березень 2019 року, сили EUFOR налічують 600 військовослужбовців з 20 країн.

Наразі у EUFOR беруть участь Албанія, Австрія, Болгарія, Чилі, Чехія, Франція, Греція, Угорщина, Ірландія, Італія, Польща, Португалія, Північна Македонія, Румунія, Словаччина, Словенія, Іспанія, Швейцарія, Туреччина та Великобританія.

Минулого місяця стало відомо, що Україна відправить в Демократичну республіку Конго 40 осіб для участі в миротворчій місії ООН. Відповідний указ підписав 15 липня, президент Володимир Зеленський.

У документі говориться, що відправка українських військовослужбовців у ДР Конго відповідає зобов’язанням України як члена ООН і відповідає національним інтересам держави.

Президент підписав указ на основі пропозиції Ради національної безпеки і оборони, відповідно до закону про участь України в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки.

У червні, ми повідомляли, що Україна збільшує національний миротворчий контингент у ДР Конго. Про це на брифінгу за результатами засідання Ради національної безпеки та оборони розказав Олексій Данілов.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: