Дмитро Шимків викупив 50% виробника дронів AeroDrone

04.02.2023 0 By NS.Writer

Ексочільник українського офісу Microsoft Дмитро Шимків придбав 50% української компанії AeroDrone, яка до війни розробляла дрони для аграрників, а тепер — для військових. Як пише ain.ua з посиланням на Forbes, це перша публічна інвестиція в український MillitaryTech-стартап.

Ілюстративне фото

До повномасштабного російського вторгнення безпілотники AeroDrone окроплювали українські поля засобами захисту для рослин і мікродобривами. У грудні 2022 року Міноборони дозволило експлуатацію двох нових моделей стартапу у ЗСУ.

D80-Discovery може підіймати до 80 кг вантажу, літати зі швидкістю 120 км/год, а виконувати польотні завдання на автопілоті.

Інший апарат — E-300 Enterprise — дрон із корисним навантаженням до 300 кг. Початково він розглядався як літак-кур’єр для доставлення посилок зі швидкістю 150 км/год, пише профільний портал Мілітарний.

Деталі угоди не повідомляються. Ані сума інвестиції, ані приблизна оцінка компанії.

Угода з AeroDrone — не перша інвестиція у компанію з заплутаною історією у кар’єрі Шимківа. Минулого року він займався купівлею непрозорого медтех-стартапу Helsi зі сторони «Київстара».

«Питання масштабування бізнесу є великим викликом для багатьох. Потрібен досвід і розуміння, як перетворити технологію на бізнес», — каже Шимків. Питання з серійним виробництвом вирішене, запевняє він. Аграрні дрони стартап збирається сертифікувати у Європі та США. Планами щодо військового напрямку й обсягом потрібних інвестицій Шимків категорично відмовився ділитися.

Читайте також на Newssky «Рада ЄС затвердила черговий пакет військової допомоги Україні на €500 млн» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: