Для пошановувачів української поезії створили застосунок «Аркуші», який містить понад 4000 віршів

17.09.2023 0 By Writer.NS

В Україні з’явився застосунок «Аркуші» — це віртуальна бібліотека з тисячами віршів відомих і маловідомих українських поетів. Поки він доступний тільки для iOS, але у найближчих планах створити версію й для Android, пише dev.ua.

Ілюстративне фото

У застосунку можна знайти поезію класиків на кшталт Тараса Шевченка, Лесі Українки, Степана Руданського, а також твори більш сучасних поетів Остапа Сливинського, Олени Павлової, Мирослава Лаюка, і поетів нової генерації Ірини Сажинської, Надії Глушкової, Павла Щепана. Каталог поділений за алфавітом і містить 79 колекцій віршів, пише AIN.UA.

У кожній колекції застосунку є невелике біо про автора/авторку. Улюблені вірші чи улюблених поетів можна відмічати сердечком і формувати свої колекції. Поезією також можна ділитись у соцмережах.

Крім того, у застосунку є генератор випадкових віршів, що дозволяє користувачам знаходити щоразу щось нове.

Над дизайном працював Ілля Стріхар з агентства Overspace, а розробкою займався Бен Готтліб. Команда також шукає зараз розробника, який допоміг би зробити версію й для Android, і пропонує писати на [email protected].

Читайте також на Newssky «Кабмін закладе у бюджет на наступний рік нову систему оплати праці держслужбовців» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: