Bayraktar з українським двигуном піднявся на 11,5 км – рекордну висоту

20.07.2021 0 By NS.Writer

Ударний безпілотник Akinci, розроблений компанією Bayraktar та оснащений двигуном українського виробництва, побив авіаційний рекорд, злетівши на висоту 11,5 кілометра. Про це повідомляє armyinform.com.ua з посиланням на Цензор.НЕТ.

Під час одного з випробувань, БПЛА Akinci досяг висоти 11 594 метрів, що є абсолютним рекордом для літальних апаратів турецького виробництва. Під час цього випробування Akinci провів у повітрі 25 годин 46 хвилин та подолав відстань 7507 кілометрів.

Безпілотник Akinci вперше показали публіці на виставці Teknofest у Стамбулі у вересні 2019 року. Літальний апарат належить до класу важких безпілотників і може як проводити розвідувальні операції, так і завдавати ракетно-бомбових ударів по наземних цілях.

Розробка проєкту безпілотника була розпочата Black Sea Shield — спільним українсько-турецьким підприємством, заснованим влітку 2019 року. Black Sea Shield об’єднує зусилля ДП «ЗМКБ «Прогрес» ім. академіка О.Г. Івченка та турецької компанії «Baykar Defence» у сфері високоточної зброї та аерокосмічних технологій.

Akinci повністю оснащений українськими авіаційними двигунами АІ450Т виробництва «Івченко-Прогрес». Після проходження всіх випробувань він зможе замінити ударний безпілотник попереднього покоління «Байрактар» ТБ2, який стоїть на озброєнні ЗС Туреччини. Україна також закупила 10 «Байрактарів» та центр управління ними у Туреччини, завдяки чому розпочала навчання персоналу, здатного управляти ударними безпілотниками.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: