З’явилися перші зображення таємничого MIUS з українським двигуном

27.07.2021 0 By NS.Writer

Перший політ безпілотника запланований на 2023 рік, пише defence-ua.com.

Концептуальне зображення безпілотника MIUS

Минулого тижня турецька компанія Baykar Defense анонсувала презентацію своєї нової розробки — безпілотної авіаційної системи.

Цей БПЛА оснащується українським двигуном АІ-25 та, як ми розповідали раніше, за своїми ТТХ може стати серйозною загрозою для російської чергової «чудо-зброї» БПЛА «Охотник».

Сьогодні ж, 20 липня, розробник цього дрону опублікував перші зображення своєї перспективної розробки.

Як повідомлялося раніше в ЗМІ, перший політ нового безпілотника MIUS варто очікувати у 2023 році. Ця розробка, за словами директора компанії Baykar Defense Халука Байрактара, має стати важливим проєктом для компанії та загалом для галузі турецьких бойових безпілотних літаків.

Вперше про те, що Туреччина розробляє новий бойовий БПЛА, стало відомо у квітні 2020 року. Тоді в коментарі Defense Express Халук Байрактар зазначив, що наступний крок для компанії — створення безпілотного винищувача з високими маневровими характеристиками.

Згодом з’явилися нові деталі щодо цього проєкту, зокрема й деякі його ТТХ. Наприклад, повідомлялося, що платформа зможе знаходитися у повітрі протягом 5 годин, робоча висота — 12 км. Дальність польоту — необмежена, оскільки БПЛА зможе працювати з мережею передачі даних SATCOM.

Швидкість — понад 900 км/год. Маса озброєння чи корисного навантаження — 1 тонна, з яким MIUS зможе виконувати задачі безпосередньої авіаційної підтримки, стратегічних атак, подавлення/знищення систем протиповітряної оборони та ракетних атак.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: