Американський підприємець запускає фонд Green Flag Ventures для інвестицій в українські стартапи

04.10.2023 0 By Writer.NS

На IT Arena у Львові американський підприємець Джастін Зіф анонсував запуск фонду Green Flag Ventures, що буде інвестувати в українські стартапи. На думку Джастіна, Україна має чимало спільного з Ізраїлем, а отже потенціал для розвитку стартапів та ІТ-галузі — величезний, пише dev.ua.

Ілюстративне фото

Фонд інвестуватиме у pre-seed і Series A. Точної суми інвестицій поки не відомі, так само як і напрями, що цікавлять. За інформацією AIN.UA, це насамперед defence tech.

Фонд цікавлять саме українські проєкти і є кілька критеріїв, за якими буде визначатись приналежність до України:

— засновники мають бути українцями,

— бажано, щоб значна частина команди також базувалась в Україні. Але цей фактор не є визначальним,

— Якщо команда перебуває поза межами України, проєкт повинен мати якийсь позитивний вплив на імідж країни.

Джастін Зіф розповідає, що вперше приїхав до України у 2022 році, доставляючи гуманітарну допомогу. З того часу він багато уваги звертав на місцевий бізнес, підприємців і стартап-екосистему. Серед іншого — на те, що попри повномасштабну війну, стартапи зростають, будують продукти, продовжують створювати. Єдине, чого їм не вистачає — ресурсів. Саме тому він запустив фонд.

Назва фонду також зʼявилась не просто так, це алюзія до виразу «червоні прапорці», коли звертаючи на увагу на певні речі люди мають відмовитись від певних дій. Джастін же зробив навпаки: побачив чимало переваг, що і стали «зеленими прапорцями» для старту фонду. Звідси й назва.

Читайте також на Newssky «У Норвегії запровадили нові санкції проти Росії» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: