Албанія відкрила ринок для українських молочних продуктів

18.10.2023 0 By Writer.NS

Україна та Албанія погодили форму міжнародного ветеринарного сертифіката для термічно оброблених молочних продуктів, призначених для споживання людиною. Це відкриває українським виробникам можливість експортувати цю продукцію до Албанії, повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби, пише liga.net.

Прапор Албанії

Крім молочних продуктів, раніше було погоджено ветеринарні сертифікати для експорту в Албанію м’яса птиці та м’ясних напівфабрикатів.

Першим кроком для експорту молочних продуктів до Албанії є запит компанії до територіального органу Держпродспоживслужби за місцем розташування потужності на проведення позапланових заходів ветеринарного контролю.

Також потенційним експортерам необхідно ознайомитись з узгодженою компетентними органами обох країн формою сертифіката для експорту.

Пояснення вимог законодавства Албанії щодо виробників молочних продуктів зазначені в зоосанітарному сертифікаті та опубліковані на офіційному порталі Держпродспоживслужби.

Албанія стала 32 країною, куди українські виробники можуть експортувати молочну продукцію.

Албанія має досить розвинений молочний ринок, із прогнозованим доходом компаній у $1,3 млрд за підсумками 2023 року.

Очікується, що ринок щороку зростатиме в середньому на 8% у період 2023-2028 років.

  • 28 лютого 2023 року Туреччина відкрила свій ринок для української рибної продукції.
  • 14 червня Канада відкрила свій ринок для української молочної продукції.
  • 5 липня Ліван відкрив ринок для українських тваринників.

Читайте також на Newssky «Порт Риги прийняв перший поїзд з українською агропродукцією» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: