Порт Риги прийняв перший поїзд з українською агропродукцією

17.10.2023 0 By Writer.NS

До порту Риги прибув і вже розвантажений перший поїзд з українською агропродукцією. Про це повідомляється на сайті Латвійської залізниці, пише liga.net.

Ілюстративне фото

З України привезли 1423 тонни ріпаку у 54 контейнерах через Каунаський інтермодальний залізничний термінал.

Контейнери були відправлені з України 25 вересня, 8 жовтня вони були перевантажені на платформи SIA LDZ Cargo у Каунасі, а вже 11 жовтня платформи прибули до Ризького порту та почалося розвантаження на універсальному терміналі.

Залізничні перевезення були організовані LDZ Cargo спільно із замовником «LTG Cargo Україна» у рамках договору про співпрацю, укладеного у листопаді 2022 року.

З початку війни термінали Ризького порту активно працювали з перевалки української зернової продукції, але досі вона надходила до порту лише автомобільним транспортом.

«Ми сподіваємося, що ця перша перевірка всього логістичного ланцюжка виявиться успішною, і відтепер ми регулярно прийматимемо поїзди з українським зерном у Ризькому порту», — прокоментував керівник Ризького порту Ансіс Зельтиньш.

Термінал Ризького порту обладнаний та готовий до приймання зернових контейнерних поїздів з України, має необхідні технології для обробки контейнерів, а також склади та інфраструктуру для зберігання та навантаження вантажів.

«Попри новий вид перевалки, всі роботи були виконані в найкоротші терміни. Можливості термінала також дозволили перевізнику виконати головну вимогу — швидко звільнити залізничні платформи, щоб їх можна було використовувати для нових відправлень», — уточнив керівник відділу гуртових складів порту Едгарс Рудзітіс.

  • 11 жовтня 2023 року Укрзалізниця, VTG та Rail Cargo Austria провели тестовий інтермодальний рейс Київ-Будапешт.
  • 13 жовтня польський партнер Укрзалізниці запропонував два нові маршрути до України.
  • 15 жовтня між Львовом та Варшавою після 18-річної перерви відновилося залізничне сполучення.

Читайте також на Newssky «Які ФОП мають використовувати ПРРО з 1 жовтня: як реєструвати та що робити далі» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: