35 країн проголосували проти участі росіян в Олімпіаді

10.02.2023 0 By NS.Writer

Проти участі російських та білоруських спортсменів в Олімпійських іграх в Парижі виступила група з 35 країн. Рішення було прийнято під-час віртуального саміту міністрів спорту країн у п’ятницю, 10 лютого. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням Reuters.

Президент МОК Томас Бах

Повідомляється, що рішення підтримали такі країни як Сполучені Штати, Німеччина, Франція, Велика Британія та Японія.

«Ми йдемо в тому напрямку, що нам не потрібен бойкот, тому що всі країни одностайні», — заявила міністр спорту Литви Юргіта Сюгздініене.

Вона відзначила, що таким рішенням посилюється тиск на Міжнародний олімпійський комітет, який хоче бути нейтральним. Однак це призведе до повного байкоту Олімпіади.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що МОК розглядає можливість допуску російських та білоруських спортсменів до міжнародних змагань.

Після цього НОК України підтримав ідею бойкоту наступної Олімпіади у разі допуску росіян та білорусів.

Читайте також на Newssky «Винахідники представили технологію, яка зробить реальними дотики на відстані» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: