Євросоюз затвердив п’ятий пакет санкцій проти Росії

08.04.2022 0 By NS.Writer

Європейський Союз затвердив п’ятий пакет санкцій проти РФ після свідчень про звірства росіян в місті Буча на Київщині. Пакет який містить вугільне ембарго, обмеження для російських та білоруських транспортних компаній, заборону суднам під російськими прапорами заходити в порти країн Євросоюзу, повідомило Французьке головування у Раді ЄС, пише forbes.ua.

– ЄС заборонить імпорт російського вугілля. Напередодні стало відомо, що заборона набуде чинності у середині серпня — на місяць пізніше ніж пропонувалося.

– Державним ВТБ та ще трьом російським банкам, які вже відключені від системи SWIFT, заборонять будь-які операції в країнах Євросоюзу.

– ЄС відмовляється від імпорту з РФ товарів та сировини, зокрема, деревини, насіння, морепродуктів та алкоголю.

– ЄС заборонить експорт до РФ напівпровідників, комп’ютерів, технологій для СПГ та іншого електричного та транспортного обладнання.

– Російським вантажівкам заборонять вʼїзд до країн ЄС, а суднам — заходити у європейські порти.

– Транспортним компаніям із РФ та Білорусі заборонять працювати в ЄС. Виняток діятиме для перевезення вантажів з енергоносіями, продуктами харчування та ліками.

– Російським компаніям заборонять брати участь у європейських публічних закупівлях та позбавлять російські державні установи фінансової підтримки.

– Санкційний список розширять десятками осіб, включно з олігархами та політиками.

– Нові санкції наберуть чинності після публікації в офіційному Віснику ЄС у п’ятницю.

Єврокомісія анонсувала пʼятий пакет санкцій ЄС після масових звірств окупантів на території населених пунктів Київської області. Він включатиме заборону на імпорт вугілля з РФ. Загалом пакет санкцій оцінюється майже в €20 млрд на рік.

У разі повного ембарго на російські енергоносії РФ втратить понад $130 млрд доходів на рік. Заборона на імпорт вугілля матиме найменший вплив серед всіх енергоносіїв. Ціна питання — $3,5 млрд на рік. Це менше, ніж оціночна вартість техніки, яку РФ втратила тільки за перші два тижні боїв з українською армією.

7 квітня Європейський парламент закликав Раду ЄС запровадити додаткові санкції проти РФ за її війну проти України. Серед заходів — повне ембарго на енергоносії з РФ.

Раніше Newssky писав, «Що нам робити з Московією? Метод Едмона Дантеса».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: