Юрай Марушяк: падіння уряду в Словаччині було передбачуване

28.12.2022 0 By NS.Writer

Напередодні Різдва відставка словацького уряду, очолюваного Едуардом Геґером, поставила країну перед кількома викликами. Президентка Зузанна Чапутова навіть висловилася щодо загрози знищення демократії в Словаччині. Доктор Юрай Марушяк з Інституту політології Словацької академії наук виклав свою думку щодо цієї кризи.

Едуард Хегер

Падіння уряду Е. Геґера стало наслідком невдоволення переважної більшості словацького населення його діяльністю. За деякими опитуваннями, до 90 відсотків громадян хотіли його відставки. Політика уряду, насамперед у соціально-економічній сфері, його невміння комунікувати з громадськістю та некомпетентність окремих його членів також спричиняли обурення колишніх виборців партій нинішньої коаліції.

З іншого боку, дії уряду викликають таке суспільне обурення, що дискредитують багато позитивних аспектів його політики, включаючи підтримку України у війні з Російською Федерацією та допомогу біженцям з України. Цим користується частина нинішньої опозиції. Звісно, у разі приходу до влади таких партій, як Smer-SD або «Республіка», занепокоєння щодо продовження нинішньої політики Словаччини щодо України були б цілком обґрунтовані.

Ексклюзив

Англійською

«Ковальчук»Спілкувалася Марина Ковальчук, власна кореспондентка Newssky (Словаччина, Чехія, Угорщина, Польща), керівниця проєкту V5 Media


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: