ЄБРР схвалив збільшення свого капіталу на €4 млрд для подальшого надання коштів Україні

19.12.2023 0 By Writer.NS

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) 19 грудня повідомив, що його правління схвалило збільшення капіталу на 4 мільярди євро (4,3 мільярда доларів), що дозволить банку подвоїти свої інвестиції в Україну, пише radiosvoboda.org.

Ілюстративне фото

Збільшення капіталу, третє в історії банку, доведе його до рівня у 34 мільярди євро. Рішення набере чинності 31 грудня 2024 року.

«Додатковий капітал від акціонерів буде використано для забезпечення значних і стійких інвестицій у реальну економіку України, як під час війни, так і під час її відновлення», — йдеться в повідомленні.

Це відбувається в час, коли спонсори України, головним чином Сполучені Штати, заявили про ознаки втоми з боку донорів, що вплинуло на ціни облігацій України.

За даними ЄБРР, з моменту повномасштабного вторгнення Росії банк розмістив в Україні понад 3 мільярди євро.

Читайте також на Newssky «Литва, Швеція та Канада створили групу для відновлення транспортної галузі України» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: