Конгрес США схвалив надання Києву $45 млрд у наступному році

23.12.2022 0 By NS.Writer

Президент України Володимир Зеленський подякував за ухвалення документа і «непохитну двопартійну підтримку України в боротьбі за свободу», пише dw.com.

Палата представників США (нижня палата парламенту — Ред.) у п’ятницю, 23 грудня, схвалила законопроєкт про державні витрати у 2023 році на загальну суму 1,66 трильйона доларів. Серед іншого він передбачає виділення 44,9 мільярда доларів на військову, економічну і гуманітарну допомогу Україні.

Ухвалення документа підтримали 225 конгресменів, «проти» проголосував 201, повідомляє AFP.

Законопроєкт також передбачає передачу арештованих російських активів Україні і реформування виборчого законодавства, спрямоване на те, щоб уникнути повторення минулорічного штурму Капітолію.

Напередодні документ схвалив і Сенат США. Тепер його має підписати президент країни Джо Байден.

Президент України Володимир Зеленський подякував керівництву Конгресу і представникам обох партій за ухвалення документа і «непохитну двопартійну підтримку України в боротьбі за свободу».

«Надзвичайно важливо, що народ Америки разом з українцями в цій боротьбі», — написав він у Twitter.

США затвердили оборонний бюджет

Також у п’ятницю Байден підписав закон про оборонний бюджет країни на 2023 рік у розмірі 858 мільярдів доларів. З цієї суми 800 мільйонів доларів виділять на підтримку України.

21 грудня адміністрація Байдена оголосила про нову військову допомогу Україні на 1,8 мільярда доларів, яка включатиме зенітні ракетні комплекси Patriot, а також комплекти JDAM для забезпечення використання високоточних керованих бомб винищувачами.

Загалом від початку повномасштабної війни Росії проти України США надали Києву понад 20 мільярдів доларів безпекової допомоги.

Читайте також на Newssky «„Бог і правда на нашому боці, тому Україна переможе!“ — Залужний на зустрічі з Епіфанієм» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: