Як працюють отримані від Франції зенітні системи Crotale

21.11.2022 0 By NS.Writer

Україна отримала від Франції 2 зенітні системи Crotale для захисту неба, повідомив міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню. Ось що про них відомо, пише dev.ua.

Crotale NG (Фото army-technology)

Що може Crotale

Комплекс Crotale існує в декількох модифікаціях.

Crotale NG (Next Generation) — це всепогодна система протиповітряної оборони малої дальності та з кількома датчиками, розроблена компанією Thales Air Defense (раніше Thomson-CSF Airsys).

Місії системи полягають в обороні передової бронетанкової бригади, постійній або напівпостійній обороні об’єкта та обороні району від повітряних загроз, таких як літаки з фіксованим крилом, ударні вертольоти, крилаті ракети, тактичні ракети та атаки насиченості з протистоянням. озброєння, випущене з літаків і вертольотів.

Чим обладнана Crotale

Система Crotale NG може бути інтегрована в глобальну схему ППО за допомогою наявної можливості обміну даними, містить як радари, так і інфрачервоні датчики для забезпечення найкращого огляду повітряних цілей. Усі підсистеми ЗРК інтегровані в один автомобіль.

Останнє оновлення Crotale NG оснащено вдосконаленою тепловізійною камерою для отримання надійних зображень у режимі реального часу вдень і вночі.

Технічні характеристики:

  • вантажність бойової частини системи 13 кг;
  • максимальна швидкість польоту ракети 3,5 махи;
  • дальність ураження до 11 км;
  • висота ураження до 6000 м;
  • кількість ракет на пусковій установці: 8 шт.;
  • час польоту на дальність 8 км — 10 с.

Система захисту Crotale NG використовується з Фінляндією, Францією, Грецією, Оманом і Південною Кореєю.

Читайте також на Newssky «Захід підштовхує Іран до співпраці з ядерним контролером» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: