Влада США звернулася до щонайменше 20 компаній через ризик використання їхніх товарів РФ у війні проти України

29.03.2024 0 By Writer.NS

США просять американські компанії припинити поставку товарів понад 600 іноземним сторонам через побоювання, що товари можуть бути перенаправлені до Росії для використання під час її вторгнення в Україну, повідомляє Reuters з посиланням на американського чиновника, пише radiosvoboda.org.

Ілюстративне фото

Міністерство торгівлі США останніми тижнями надіслало листи щонайменше 20 компаніям із попередженням.

«Протягом останніх кількох тижнів ми надіслали листи більш ніж 20 американським компаніям, кожен з яких містить список із понад 600 іноземних сторін», – сказав помічник держсекретаря Метью Аксельрод на щорічній конференції з контролю за експортом у Вашингтоні, округ Колумбія. – «У листах ми звернулися до американських компаній з проханням добровільно припинити поставки цим сторонам через високий ризик переправки до Росії».

Аксельрод сказав, що високопосадовці США в Міністерстві торгівлі, Державному департаменті та Міністерстві фінансів також зверталися безпосередньо до вищого керівництва американських компаній, щоб обговорити подальші кроки, які вони можуть вжити, щоб запобігти потраплянню їхньої продукції в Росію.

Компанії виробляють і продають продукцію, знайдену в ракетах і безпілотниках, якими РФ атакує України.

Після російського повномасштабного вторгнення в Україну США та понад 30 інших країн запровадили низку санкцій, спрямованих на зниження здатності Росії вести війну, перекривши доступ до західних технологій. Однак Росія продовжує знаходити способи для обходу санкцій, а в російській зброї все ще знаходять американські компоненти.

Президент України Володимир Зеленський заявляв, що у ракетах, якими Росія 21 березня атакувала Київ, було щонайменше півтори тисячі іноземних компонентів.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну США та інші західні країни запровадили проти РФ низку санкцій, спрямованих на зниження здатності Москви вести війну, перекривши доступ до західних технологій. Однак Росія продовжує знаходити способи для обходу санкцій, їй вдається отримувати іноземні компоненти, а в російській зброї все ще знаходять американські компоненти.

Наприкінці минулого року українське Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило, що запускає першу в світі відкриту базу даних іноземних компонентів, які використовуються в зброї Росії й Ірану.

Читайте також на Newssky «Нідерланди влітку розгорнуть системи Patriot у Литві» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: