Великобританія вітає перспективу приєднання Японії до розвідки Five Eyes

20.09.2020 0 By Chilli.Pepper

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон, щойно на тижні уклавший торгову угоду з Японією, вітав можливість приєднання другої за величиною економіки Азії до очолюваного США розвідувального альянсу «П’ять очей», повідомляє spacewar.

«Ми думаємо про цю ідею, але у нас фантастичні відносини з Японією, дуже тісне партнерство в сфері оборони і безпеки», – сказав він депутатам на парламентських слуханнях, де він також відчитав Китай за Гонконг і Сіньцзян.

«Це може бути дуже продуктивним способом розвинути альянс», – сказав Джонсон. «Безумовно, у Великобританії є великі можливості для об’єднання демократій, які підтримують однодумців».

Оскільки Токіо намагається протистояти зростаючій дипломатичній і військовій наполегливості Китаю в Азії, тодішній міністр оборони Таро Коно минулого місяця обговорив ідею Five Eyes з японськими ЗМІ.

Це буде перший неангломовний член альянсу стосовно обміну розвідданими, до якого входять Австралія, Великобританія, Канада, Нова Зеландія і США.

Всі країни Five Eyes стали більш активно говорити про Китай, особливо в Гонконзі.

На слуханні Джонсон знову висловив свою стурбованість з приводу колишньої британської колонії і сказав, що репресії Китаю в районі Синьцзяна «небажані».

Але він сказав, що це не відповідає юридичному визначенню «геноциду», як стверджували деякі уйгурські лідери і юристи-міжнародники.

 


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: