Великобританія планує відправити Україні танки

12.01.2023 0 By NS.Writer

Уряд Великої Британії опрацьовує питання надання Україні західних танків. Про це повідомляє британська газета Financial Times із посиланням на джерела в уряді, пише mil.in.ua.

Ілюстративне фото

Виданню підтвердили, що британський уряд планує надати танки Україні, щоб допомогти країні захищатись від російського вторгнення.

Повідомляється, що прем’єр-міністр країни Ріші Сунак попросив секретаря оборони Бена Уоллеса прискорити допомогу Україні, включаючи надання танків.

Уряд Великої Британії має на меті домогтися перемоги України у війні.

«Ми прискорюємо свою підтримку Україні з типом військових технологій нового покоління, яке допоможе виграти цю війну», — заявив представник Британії виданню.

Нещодавно стало відомо, що Велика Британія розглядає можливість передачі Україні танків Challenger 2.

Британський основний бойовий танк третього покоління оснащений 120-міліметровою танковою гарматою L30A1 довжиною 55 калібрів. Це наступниця гармати L11.

Об’єднане Королівство може передати Україні близько 10 танків Challenger 2. Цієї кількості достатньо для формування однієї танкової роти.

Оголошення про передачу Україні нового озброєння, зокрема й танків, може відбутися після зустрічі у форматі «Рамштайн», яка запланована на 20 січня.

Тож це може бути спільне рішення всіх союзників Контактної групи з підтримки України.

Нагадаємо, стало відомо, що Україна отримає роту танків Leopard у рамках міжнародної коаліції.

Читайте також на Newssky «Українці відмовляються від Bonduelle через скандал із гуманітаркою для російської армії» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: