В Україну прибула перша партія додаткової військової допомоги від США

12.10.2021 0 By NS.Writer

А через декілька тижнів прибуде й одна з партій «планової» безпекової допомоги для ЗСУ від Уряду Сполучених Штатів, пише defence-ua.com.

Окрім раніше погодженого (планового) обсягу у $250 млн, Україна у 2021 році отримує від американських партнерів додаткові постачання на загальну суму у понад $60 млн.

Як відзначили в прес-службі Міністерства оборони України, прибуття цих додаткових вантажів проходить в рамках реалізації надання додаткової безпекової допомоги від Уряду Сполучених Штатів Збройним Силам України за результатами домовленостей, досягнутих під час нещодавнього візиту Президента Володимира Зеленського до США.

«До України надходить додаткова міжнародна технічна допомога для Збройних сил України на загальну суму у понад $60 млн. Вже зараз починаються надходження у вигляді медичного майна, високоточної зброї, боєприпасів та засобів радіолокаційного спостереження», — розповів уповноважений командування медичних сил ЗСУ Олександр Матійчук.

Відзначається, що ці вантажі надійдуть декількома партіями, перша з яких сьогодні, 10 жовтня 2021 року, прибула до Міжнародного аеропорту «Бориспіль».

«Окрім цього, протягом двох тижнів надходять й планові вантажі (виключно медичне обладнання), у вигляді п’яти мобільних госпіталів, медичного обладнання для хірургічних бригад, польових рентгенівських комплексів, а також сумок для бойових медиків. Загальна вартість „планового“ медичного майна складає близько $20 млн», — зазначив Олександр Матійчук.

«Надання додаткової безпекової допомоги від Уряду Сполучених Штатів Збройним Силам України є черговим свідченням непорушного стратегічного партнерства між нашими державами», — наголосила прес-служба Міноборони.

Нагадаємо, загалом, починаючи із 2014 року, Україна отримала матеріально-технічної підтримки від США на загальну суму у понад $2 млрд. Фінансування надавалось у рамках 12 міжнародних програм Уряду Сполучених Штатів.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: